Over Bailine®


Bailine is van origine een Noorse organisatie die vrouwen en mannen helpt met figuurvorming, voedingsadviezen, mentale coaching en pijnverlichting. Je kunt bij Bailine ook terecht voor een natuurlijke facelift. Bailine streeft naar een gezondere levensstijl met meer zelfvertrouwen. Het Bailine concept is gebaseerd op de bovenstaande dimensies, waarbij het gebruik van spiersimulatoren de basis is. Bailine bestaat al meer dan 55 jaar en is opgericht door wetenschapper Kurt Bai.

We gaan 55 jaar terug

Kurt Bai zocht naar een methode om de spieren van astronauten in de ruimte te trainen zonder dat de sportschool hier aan te pas kwam. Een spierstimulerende behandeling door middel van elektrische impulsen bleek dé oplossing te zijn. De geboorte van Elektrostimulatie (EMS) was een feit! In de loop der tijd is deze methode uitgebreid met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT en elektrotraining. Het resultaat? Een geavanceerde, computergestuurde trainingssimulator met vele verschillende programma’s waarvan elk zich richt op een specifiek gebied van het lichaam.

Liggend sporten

Met elektrotraining is het mogelijk om liggend te sporten. Zo bouw je spiermassa op terwijl je rust. Door het stimuleren van de spier met behulp van elektronische impulsen neemt de hoeveelheid en de sterkte van het spierweefsel toe.

De simulator stimuleert ook spieren die je bijna niet gebruikt. Deze dieper gelegen spieren kunnen bij het gebruik van conventionele trainingsmethoden moeilijker worden bereikt. De EMS-behandeling zorgt er dus voor dat je spieractiviteit zeer gericht kunt stimuleren.

30 minuten EMS staat gelijk aan een complete work-out.

Een behandeling van 30 minuten met de spierstimulator staat gelijk aan een work-out van 1,5 tot 2 uur en is een ideale manier om je spieren te trainen voor mannen en vrouwen die niet kunnen of willen sporten. Maar ook als je een blessure hebt. Met de ruim 115 verschillende programma’s, kunnen we voor iedereen een resultaatgericht behandelplan opstellen. Zo zijn er programma’s voor de buik, taille, heupen, nek en of knieën. De spierstimulator helpt je bij het opbouwen en onderhouden van een gezonde en soepele spiermassa. Na het afronden van de krachttraining heb je de komende 24 uur een hogere verbranding, zelfs wanneer je de rest van de dag op kantoor zit.

Bij Bailine geloven we in het succes van het totaal-concept. Investeren in je lichaam is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven. Niet voor niets is onze visie om met de juiste stimulans het beste uit jezelf te halen. Het creëren van een gezonde levensstijl waarbij we streven naar een duidelijk doelgericht resultaat zoals het verliezen van gewicht, het verminderen van gezondheidsklachten en/of het verbeteren van het metabolisme.

Bailine, een bewezen concept

EMS in combinatie met persoonlijke begeleiding is na 55 jaar een bewezen effectief concept. Inmiddels heeft Bailine duizenden vrouwen en mannen mogen helpen bij het realiseren van hun doelstellingen. Naast figuurvorming, pijnverlichting en de natuurlijke facelift heeft EMS ook successen bereikt in het revalidatieproces na een Corona-besmetting, binnen Bailine maar ook binnen de medische wereld. Een bevestiging dat het belang van de inzet van elektrostimulatie enorm hoog is.